2021-04-07 12:42:12• hírek • Refszatmar.eu

Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta – húsvét Szamos-negyeden

Az örömé és a háláé volt a szó az idei húsvéti ünnepkörön, Szamos-negyeden. Nem csak azért, mert a legcsodálatosabb örömhír szólt, Jézus feltámadt, hanem azért is, mert ismét a gyülekezet közösségében élhették meg ezt a csodát. Bár az arcokat takarta a maszk, mégis a szemek csillogása elárulta, milyen lelki éhséggel és örömmel jöttek el Isten szent hajlékába az emberek – mondta lapunknak Varga Tamás Sándor ünnepi legátus.

Ezen az ünnepkörön Bogya Kis Ferenc és Bogya Kis Mária helybeli lelkipásztorok szolgálatát, ünnepi legátus is segítette Varga Tamás Sándor személyében. Húsvétvasárnap, Bogya Kis Ferenc lelkipásztor hirdette a feltámadás örömhírét, a Márk 16, 1-8 alapján. Igehirdetésében a lelkipásztor megemlékezett arról, hogy egy évvel ezelőtt, csak egy kamerának beszélve volt lehetőség hirdetni a Krisztus evangéliumát és nem tudtuk ezt közösségben megélni.

Felhívta a gyülekezet figyelmét arra, mennyire törékeny és instabil az, amiről eddig azt gondoltuk, természetes: a gyülekezeti közösség, a szabadság, a találkozás. A felolvasott történet alapján beszélt arról, hogy a feltámadás reggelén asszonyok mentek ki a sírhoz, drága kenetekkel, hogy bebalzsamozzák Jézus testét. Az angyal azonban örömhírt hirdet nekik, nincs itt, feltámadt! Ezek az asszonyok voltak Jézus feltámadásának első tanúi és vitték a hírt előbb a tanítványoknak, majd az terjed és terjed s elért egész hozzánk, mai tanúkhoz és követőkhöz. Az igazi húsvéti öröm az lenne, ha nem csak a fülünkig, hanem a szívünkig is elérne! 

Az istentiszteletet az ifjak szolgálata tette színesebbé, majd ezután megterítették az Úr szent asztalát, ahol Bogya Kis Mária ágendázott.

Húsvét másodnapján, hétfőn délelőtt, Varga Tamás Sándor hirdette Isten igéjét, a Máté 28, 1-10 alapján. Az igehirdető arról beszélt, hogy húsvét faladat! Menni, vinni a hírt, bizonyságot tenni a feltámadt Jézusról. Ne riadjunk vissza ettől, ne féljünk és ne mondjuk, hogy ó hát nem is találkoztunk a feltámadt Jézussal, ez csak egy régi 2000 éves sztori, mert az asszonyok sem találkoztak még a feltámadt Jézussal, amikor az angyal azt mondja nekik: menjetek és mondjátok el. Ők mégis engedtek az angyalnak szavának és mentek. Testvérem, te engedsz az igehirdetés szavának? Vagy azt mondod: ó kérem, hát egy angyalnak és is hinnék, na de egy ember, egy lelkipásztor, hova tovább egy teológiai hallgató szava, az mégsem ugyanaz. Tényleg nem, azonban mi nem a magunk szavát mondjuk, és nem produkáljuk magunkat a szószéken, hanem a Szentlélek által, Isten szavát közöljük. Ismét megteríttetett az Úr szent asztala, ágendázott Bogya Kis Ferenc.

Az istentisztelet végén Varga Tamás Sándor legátus megköszönte a szolgálat lehetőségét és ígéretet tett arra, ha Isten akarja, akkor a közeljövőben igyekszik minél többet besegíteni a szolgálatokban és részt venni a gyülekezeti életben!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: